05 TYTÖT HIPPO-TURNAUKSESSA

Olen tylsä ja spoilaan heti jännityksen lukea tämän tarinan loppuun. Eli lopputulemana turnauksesta oli se, että voitimme Pronssipelin ja näin saimme pytyn kotiin tuotavaksi! Nyt sitten, jos joku haluaa lukea siitä, miten tähän päädyttiin, niin olkaapa hyvä, siitä seuraavaksi:

 

Lähdimme matkaan perjantaina, pelaajia mukana 15 (Henna, Janina, Liisa, Alisa, Janette, Helmi H., Helmi M:, Vilma, Oona, Pihla, Milja, Minka, Veera, Noora ja Elena), sekä lisäksi iso ryhmä osaavia ja aikaan saavia taustahenkilöitä! Reissun tarkoituksena oli käydä Jyväskylässä pelaamassa mukavia pelejä, joihin mahdollisimman moni pelaaja ja vanhempi pääsi lähtemään mukaan ja osallistumaan. Osallistuimme Kaveri-sarjaan, johon oli otettu 18 joukkuetta mukaan. Meidän lohkossa olivat lisäksemme  IHU II (Helsinki), sekä TiPS/Sähikäiset (Tikkurila). Vastustajista emme oikeastaan tienneet mitään, koska juuri näitä joukkueita vastaan emme olleet aikaisemmin pelanneet. Kuvio oli kuitenkin se, että kaksi parasta lohkosta pystyy etenemään aina finaalipeleihin asti, jos jatko sijoituspelit onnistuu sitten vielä voittamaan. Meillä ei varsinaista sijoitustavoitetta ollut, päätavoitteena oli, että pystymme pelaamaan omalla tasollamme ja saada jokaisesta pelistä ja jokaisesta päivästä jotain onnistumisen tunnetta ja kehittymistä niin yksittäisen pelaajan kohdalla, kuin myös koko joukkueena.

 

Lauantaina kohtasimme ensimmäiseksi IHU:n kakkos joukkueen. Keli oli vielä poutainen ja jokunen auringon sädekin pilvien lomasta kajasteli matkalla Jyskän kentälle. Alkuverkka paikaksi löysimme kentän viereisen kaukalon, jossa pidimmekin jatkossa kaikkien pelien edeltävät lämmittelyt ja aktivoinnit. Pinta oli kova, mutta tilaa oli kivasti. Verkan jälkeen sitten ensimmäiseen peliin kiinni, joka alkoikin mukavasti, kun Alisa teki jo 2 min kohdalla meille johto-osuman. Itä-Helsinkiläiset tasoittivat kuitenkin 10 min päästä, vaan vielä jakson lopussa Alisa teki meille toisen osuman ja kun toisella jaksolla ei kumpikaan saanut lisämaaleja aikaan, kirjattiin meille heti hieno ja tärkeä ensimmäisen pelin voitto 2-1 lukemin! IHU oli hyvin tasainen ja tarkasti puolustava joukkue, joka pelaa oman alueen Ykkössarjassa, joten ihan kovasta kilpakumppanista oli kysymys kuitenkin, vaikka kuinka Kaverisarjassa oltiin.

 

Seuraavaksi puolilta päivin vastaan tuli TiPS, joka osoittautui olevan astetta helpompi vastus kuin avauspelin joukkue. Otimme mukavan 3-0 voiton tuosta ottelusta ja näin varmistimme lohkomme voiton samalla. Maalintekijöinä olivat Janette, Helmi H. ja Alisa.

 

Lauantai illan huuman päätteeksi ensimmäiseen sijoitusotteluun vastaan tuli perinteikäs seura FC Kontu myös Itä-Helsingin suunnalta. Voitto tuossa pelissä tietäisi jo paikkaa kuuden parhaan joukkueen kastiin, joten vaikkei meillä sitä sijoitustavoitetta ollutkaan, niin kasvaahan se nälkä syödessä ja ilman muuta lähdimme tuosta hakemaan hyvän pelin lisäksi myös sitä voittoa, mitäpä sitä kieltäminen!

Ottelu oli todella tasainen, molempien joukkueiden otteissa näkyi jo hieman väsymistä ja ehkä hermoiluakin. Alisa teki meille avausmaalin 7 min kohdalla. Kun loppujen 33 min aikana ei kumpikaan saanut lisämaaleja tehtyä, niin päivän kolmas peli ja kolmas voitto niukimmalla mahdollisella tavalla, eli 1-0 kyllä maistui kaikille Hertta ryhmäläisille.

 

Tuosta sitten syömään ja halukkaat kylpylään, tai vain majapaikan saunan löylyihin ja nauttimaan onnistuneesta päivästä. Kokonaisuutena pelit eivät olleet mitään täydellisiä esityksiä meiltä, mutta hetkellisiä hienoa suorituksia oli paljon monen pelaajan kohdalla ja paljon yksittäisiä tilanteita pelaajien ja valmennuksen ja myöskin taustojen kesken kävimme vielä läpi, jotta toisen turnauspäivään saisimme lisää onnistumisia aikaan. Ihan meidän menestyksen mukaista peliä ei sitten esittänyt toisaalla suomen alkusarjansa upeasti pelannut koriksen Susijengi, joka kävi ottamassa Istanbulissa Italialta pahasti selkäänsä. No, semmoista se urheilu on, toisinaan kulkee ja toisinaan taas ei!

 

Sunnuntai valkeni sitten sateisena, mutta kuitenkin varsin lämpimänä aamuna, kun lähdimme majapaikastamme jälleen ajamaan kohti Jyskän kenttää. Pelimme jatkuivat nyt ylemmän jatkosarjan toisessa lohkossa, jossa lisäksemme olivat RiPS Riihimäeltä ja HPS 05/06 Helsingistä, eli pääkaupungin seudun joukkueita siis jälleen vastassa. RiPS oli voittanut HPS:n joukkueitten aamun kohtaamisessa, joten kuvio oli siis selvä, jos he voittavat myös meidät, pelaavat he finaalissa.

 

Peliin lähdettiin hyvällä sykkeellä, vaikkakin Riihimäki teki avausmaalin 5 min kohdalla, pystyimme pelaamaan ihan tasapäisesti heitä vastaan. Tuosta seurauksena Henna tekikin meille tasoituksen 14 min kohdalla. RiPS meni uudelleen johtoon 27 min pelin jälkeen, vaan vielä toistamiseen väänsimme tasoituksen Alisan toimesta 35 min kohdalla. Ottelun erikoisuutena oli se, että jostain käsittämättömästä ja selittämättömästä syystä tuomari lyhensi molemmat ottelun puoliajat noin 18.5 min mittaisiksi, kun normaali peliaika oli 20 min!? Eli melkein heti meidän 2-2- tasoituksen jälkeen tuomari päätti pelin loppuvihellykseen ja näin meidän hyvin alkanut loppukirimme katkesi sitten tuohon kuin se kuuluisa kanan lento! ja tuosta sitten valmistauduttiin rankkarikisaan, koska loppusarjassa piti voittajat jokaisesta matsista saada!

Ja niin siinä sitten kävi, että tuo pilkkukisa hävittiin 3-2 ja näin meidän oli tyytyminen siihen, että se finaalipaikka nyt käsistä ja jaloista meni! Harmitus oli suuri ja jossiteltavaa jäi, vaan ei voi pitkäksi aikaa jäädä märehtimään tuota, koska seuraava peli oli edessä jo muutaman tunnin päästä. Nopeasti lounaalle ja taas uuteen valmistautumiseen.

 

Ja valmistautuminen sujuikin meiltä hyvin, sillä hallitsimme tuota toista sunnuntain peliä HPS:ää vastaan oikeastaan koko pelin ajan. Ensimmäisellä jaksolla meillä maaliverkkoa heiluttivat Alisa ja Noora, jonka kaukaa oikealta laidalta laukoma roikkupallo päätyi tyylikkäästi maalin takanurkkaan! HPS teki kavennuksen meidän hieman heikomman jakson aikana, mutta jälleen ottelun loppuun saimme hyvän paineen ja Alisa teki meille vielä tyylikkäästi loppulukemat 3-1 ja näin olimmekin seuraavaksi matkalla pronssipeliin, johon vastaan saimme FC Espoon.

 

Jälleen rento valmistautuminen jo tutuksi tulleessa kaukalossamme ja ei kun peliin. Pronssimatsin ensimmäinen puolikas oli hyvin tasaista pelaamista, molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja tehdä avausmaali, vaan kumpikaan ei siinä onnistunut ja näin tauolla mentiin kutkuttavissa 0-0 lukemissa. Jotenkin joukkueesta aisti tauolla nyt rennomman fiiliksen, kuin esimerkiksi aamun ensimmäisessä pelissä ja tuo antoi uskoa siihen, että vielä pystymme matsin meille viimeisten 20 min aikana kääntämään, eikä niille aina yhtä ikäville rankuille tarvitsisi mennä!

 

Ja näin siinä sitten kävikin, vastustaja alkoi hieman väsymään ja me saimme laajalla rintamalla huikean peli-ilmeen päälle. Alisa aloitti 22 min kohdalla meidän ilotulituksemme, sitä jatkoi upean hyökkäyksen päätteeksi Milja tarkalla alakulma sijoituksella. Hommaa jatkoi Vilma, joka sai lopulta sen pallon maaliin asti, kun niin monesti oli lauantaina napsunut tolppaan, tai muuten vaan oli liipannut läheltä! Ja viimeisen sinetin meille teki upean turnauksen pelannut Alisa, joka ajassa 39 min pisti pallon neljännen kerran Espoon verkkoon! Turnauksen paras 20 min oltiin nähty ja tällä kertaa voi sanoa, että meni niin kuin elokuvissa tämä draaman kaari! Kaikilta pelaajilta huippu esitys, rohkeutta, rentoutta, päättäväisyyttä, hienoa liikkumista vapaaksi, kunnollisia syöttöjä, haastamista 1v1, nyt siis nähtiin ihan kaikkea, jota ilmeisesti oltiin hieman pidetty varastossa, että taustat ja valmennus ei pääsisi liian helpolla! :)

 

Ja vielä lopuksi pronssimitalit kaulaan ja pytty ilmaan ja koko joukkue kunniakierrokselle kentän ympäri! Kiitos tytöt, kiitos taustat upeasta viikonlopusta! Ensimmäinen pytty otettu kotiin, mutta ei viimeinen!

Share Button