Edustuksen kausi

Edustusjoukkueen kausi 2017 käynnistettiin harjoitusotteluiden parissa 6.1. Jippo-junioreiden kanssa pelatut harjoitusottelut eivät päästäneet joukkuetta helpolla, joka koettiinkin vikkelistä pojista huolimatta hyvänä asiana. Harjoitusottelut veivät joukkuetta myös Jyväskylään sekä Toivalaan, joissa kohdattiin tulevan kauden vastustajia.

Huhtikuussa joukkue vihdoin pääsi virallisten otteluiden pariin, kun Suomen Cupin 1. kierros Kuopion Pallokissoja vastaan näki päivänvalon. Ottelu pelattiin Lehmon tekonurmella 17.4 ja tuosta viininpunaiset marssivat ulos voittajina, tuloksella 3-1. Muun joukkueen ohella, ottelun ratkaisijaksi kipusi Henni, joka viimeisteli hattutempun ja vei näin joukkueensa toiselle kierrokselle.

30.4 Joukkue aloitti taipaleensa Naisten Kakkosessa kotivoitolla. Voiton jälkeen koettiin kaksi tasapeliä, jotka nakersivat monestakin syystä joukkuetta ja ankarasti. Joukkueen vahvuutta koeteltiin, mutta tuolta noustiin. Kauden ainoan Naisten Kakkosen tappion joukkueelle tarjoili Fc Sport, jonka vieraaksi joukkue matkusti 11.6. Lopputulokseksi tuolta kirjattiin 1-0.

Suomen Cup jatkui 2.kierroksen ottelulla 27.6, kun liigaa pelaava GBK matkusti Mehtimäelle. Kokkola oli tällä kertaa parempi lukemin 0-4. Hertta kuitenkin onnistui avauskierroksellaan kaatamaan liigajoukkueen, joka tarkoitti sitä, että lokakuun puolivälissä joukkue pelaa vielä yhden ottelun Suomen Cupia ja tuon tittelinä olisi ”pikkufinaali”.

Sport ja GBK tappioiden jälkeen joukkue alkoi ottamaan sitä, mikä sille kuuluikin. 8.7 aloitettiin putki, joka piti sisällään 10 voittoa. Otteluista mainittakoon Hertan ja Sportin välinen kohtaaminen, jossa molemmat osapuolet taistelivat lohkon voitosta. Viininpunainen oli petrannut ja nyt koitoksesta otettiin pisteet kotiin selvin 4-0 lukemin.

Kausi eteni aina siihen pisteeseen asti, että tappioton syyskierros vei joukkueen C-lohkon voiton myötä myös Naisten Ykkösen karsintaan. Joukkue valmistautui ensimmäiseen kohtaamiseen hyvin. 30.9 pelattu ottelu Nurmijärvellä oli ensimmäisen puolikkaan ajan hyvin tasainen. Jälleen tiukassa paikassa esiin noussut Henni raatoi ja Tiia pääsi viimeistelemään joukkueellen pelin ainoaksi jääneen 0-1 voittomaalin. Näin toiseen osaotteluun lähdettiin hyvin kutkuttavista asetelmista. B-lohkon voittanut NJS matkusti Joensuuhun 8.10. Peli herätti kiinnostusta Joensuussa, joten lehtereille saatiin mukavasti väkeä ja tunnelmaa. Tässä ottelussa ei enää paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä ja viininpunainen moukaroikin taululle 6-0 lukemat. Venla aloitti juhlat, johon sitten Aino yhtyi ja Kia ja Henni heittivät vielä kaksi per nokka.

Sitten vielä kertaalleen mentiin, kun kauden päättävä koitos potkittiin Iisalmessa 14.10. Fc Hertta vs Fc Wimma päättyi lukemiin 3-0 ja näin viininpunaiset siis Suomen Cupin ”pikkufinaalin” voittoon. Mukaan kultamitalit ja lautanen, jonka jälkeen ansaitulle lomalle.

4.11 Joukkue päätti kautensa muun seuran kanssa yhteisissä kauden päättäjäisissä. Mitaleja ei kaulaan saatu, mutta ehkä niitä ei rivissä kilpaa loistavien hymyjen kanssa olisi tarvitukaan. Kaudesta jaettiin pystejä ja nuo pystit edustusjoukkueen osalta menivät seuraviin osoitteisiin:

(Kuvassa B-joukkueen ja Edustuksen pokalistit: Aksana, Mirja, Tiia, Tellu ja Aino)

Mirja Holopainen, Tsemppari:

Keväästä huikean parannuksen omissa peliesityksissään tehnyt Mirja vakiinnutti paikkansa edustuksen avaukseen. Kauden aikana vaihtui myös pelipaikka ja tuosta valmennus on Mirjan ohella erittäin tyytyväinen. Laitapuolustajan tontille viskattu Holopainen oli ratkaisevassa roolissa syyskierroksella, varsinkin karsintaotteluissa. ”Hiljaisena sankarina” peleissä niskalenkkiä vastustajistaan ottanut Mirja kruunasi vahvan puolustuslinjan ja nappasi näin itselleen pystin kauden päätteeksi.

Aksana Lehtonen, Avainpelaaja:

Monen vuoden työ tuotti tulosta vihdoin, kun pelipaikkaa etsineen Aksanan rooli löytyi viimeistään tälle kaudelle. Topparina huikeita minuutteja tahkonut Aksu teki työtä käskettyä ja harjoitteli itsensä Mirjan tavoin avauksen joukkioon. Tasavarmasta suorittamisesta tunnettu Lehtonen vei B-joukkueen ohella edustusta eteenpäin toppariparinsa Jennin kanssa. Aina hieman myöhässä, mutta aina kuitenkin paikalla- kertoo Aksanan aktiivisuudesta ja määrätietoisuudesta, jonka takia tähänkin asti on päästy.

Tiia Tarsa, Herttakuningatar:

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Tiia on tuttu kasvo viininpunaisten seassa. Usean vuoden ajan joukkueen avainpelaajiin kuulunut Tarsa pelasi alkukauden loukkaantumisen jälkeen ehjän kokonaisuuden ja oli näin viemässä joukkuettaan voitosta toiseen. Joukkueen sisällä hiljaista huumoriveikon roolia pitävä Tiia on ansainnut työmoraalillaan ja tekemisen laadulla kunnioituksen joukkueelta ja näyttääkin esimerkkiä joukkuekavereilleen sekä seuran junioreille. Omalla tekemisellään Tiia vie Joensuulaista jalkapalloilua eteenpäin ja hienointa on se, että sanoja ei tarvita. Viskataan pallo jalkaan ja annetaan sen puhua.

 

Ylläoleva aikajana on esimerkki joukkueesta, joka kykenee kauden aikana ottamaan suuria harppauksia kentällä ja sen ulkopuolella. Kasvamaan yhteen ja ottamaan vastuuta, olipa lopputulos mikä tahansa. Tänä vuonna saavutettiin asioita, joita ei Joensuulaisessa jalkapalloilussa ole vielä koettu. Naisten jalkapalloilu keräsi katsomoon ajoittain, jopa yli 200 henkeä. Naisten jalkapalloilusta kirjoitettiin paikallisissa lehdissä, sitä mainostettiin ja sosiaalinen media pursui kuvia, videoita ja tekstejä joukkueen edesottamuksista. Fc Hertta alkaa ottamaan yhä vahvempaa ja vahvempaa jalansijaa Joensuulaisessa urheilukulttuurissa ja tuosta ei kukaan halua luopua.

Kaudella 2018 lähdetään myös kokeilemaan jotain, mihin ei ennakkoon vastauksia ole. Seuran ensimmäinen kausi Naisten Ykkösessä on ensi keväänä todellisuutta.

Joukkue kiittää jokaista kannattajaansa katsomossa, kotisohvilla tulospalvelun äärellä tai klikkailemassa facebookin tykkäysnappia. Jokaista yhteistyökumppania, jotka osakseen mahdollistivat joukkueen harjoittelun, matkustamisen ja upeat ottelutapahtumat Mehtimäellä. Joukkueesta aktiivisesti uutisoinutta sanomalehti Karjalaista ja seuraa, joka seisoi joukkueen takana jokaisessa vaiheessa. 

KIITOS!

 

Share Button