Edustus vs PK-35/Helsinki

19.5.2018 Hertta sai vierailijoita Helsingistä, kun PK-35 matkasi edellisenä iltana, majoittui ja asteli kello 14.00 alkavaan otteluun Mehtimäelle.

Valkoisessa asussaan pelannut PK ottikin selkeät ohjat pelistä ja oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisen 10 minuutin aikana. Tästä huolimatta, vähintäänkin yllätyksellisesti Hertta siirtyi johtoon ja tekikin sen upealla tavalla. Keskikentän työmyyrät Roosa ja Venla kaapivat pallon itselleen ja Venla siirsi pelivälinettä eteenpäin Kialle, joka kaikkien yllätykseksi lähettikin matkaan laukauksen noin 30 metrin tienoilta. Ja niinhän siinä kävi, että laukaus oli vertaansa vailla, liitäen vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan, kun pelikellossa vilisti vasta 12 minuuttia. Juhlintaa ei sitten kauaa kestänyt, kun edelleen jatkunut vierailijoiden painostus tuotti tulosta 15 minuutin kohdalla, iltapäivän showtaan aloittelevan numeron 17, Moona Talkan johdolla. Ja vain 19 minuuttia oli kulunut, kun Talka onnistui jo toistamiseen ja toi vierailijat näin tappioasemasta 1-2 johtoon. Johtomaalin jälkeen Hertta pääsi kevyesti kenttätapahtumiin mukaan ja saikin puolikkaan loppuhetkillä painetta myös valkoisten päätyyn. Muutaman kulmankin pääsi Aino maalille viskaamaan, mutta tuloksetta. 1-2 lukemissa joukkueet siirtyivät tauon viettoon.

Ensimmäisen puolikkaan lopun hieman virkeämpi ilme oli tarkoitus jättää myös toiselle puolikkaalle. Tasaisempi puoliaika pysyi maalittomana ja katsojien kannalta viihdyttävänä, kunnes 69 minuutilla Talka kruunasi vierailunsa Joensuussa, vieden vierailijat 1-3 johtoon. Viitisen minuuttia takaiskusta, Hertta väänsi viimeisetkin kytkimet kaakkoon ja alkoi vimmatusti etsimään keinoja, joilla tulostaulua saataisiin kauniimmaksi. 74 minuutin kohdalla Ringa kirmasi pitkästä aikaa pelikentille ja seuraava tilastomerkintä saatiinkin jo 76 minuutin kohdalla, kun Henni pelasi tilanteen loppuun asti, kirmaten päätyrajaa kohden pomppivan pallon perään. PK:n maalivahti Kotaro Tanja reagoi myös Hennin kirmailuun ja kaatoikin Rinkisen aivan päätyrajan tuntumassa nurin. Näin pallo pilkulle, Henni pallon taakse ja pallo reppuun. Ottelun viimeinen 15 minuuttia oli siis kutkuttavaa jalkapalloviihdettä, jossa kotijoukkue haki tasoitusta vimmatusti, vaikkakaan ei kovinkaan kauniilla tai aina edes kontrolloidulla tavalla. Vaikka maalintekoa päästiin yrittämään useaan otteeseen ja useiden pelaajien toimesta, ei mikään yrityksistä ollut riittävä ja näin pettyneet Herttalaiset joutuivat tyytymään jälleen nollaan pisteeseen. Vierailijat iloiselle kotimatkalle lopputuloksella 2-3.

 

Vierailijoiden parhaana palkittiin hatun päähänsä kolmella maalillaan ansainnut #17 Moona Talka. Kotijoukkueesta parhaan pelaajan palkinnon pokkasi numero #9 Roosa Puustinen.

Kokoonpano: Minja Pietarinen(MV), Mirja Holopainen, Jenni Kuosmanen(C), Aksana Lehtonen, Lyydia Pennanen(74min. Ringa Remes), Aino Kaltiainen, Venla Penttilä, Roosa Puustinen, Kiia Laine(46min. Ronja Uimi), Henni Rinkinen, Kia Voutilainen. Vaihdossa: Kati Kauppinen. 

PK oli joukkue, jonka pelaamista oli ilo seurata, sen perustuessa vahvasti pelaajien kykyyn löytää kanssapelaajia hyvin ahtaissakin tiloissa. Tähän ei kotijoukkue pystynyt vastaamaan riittävällä tavalla ja näin ollen jälleen ensimmäisen puolikkaan alku oli äärimmäisen hankalaa. Jos käynnistymiseen menee jotakuinkin 20 minuuttia, on se aivan liian suuri etumatka vastustajalle lopputulosta ajatellessa.

Ottelussa tehtiin kuluvan kauden katsojaennätys, huikean 211 jalkaparin myötä! Hertta kiittää ja kumartaa!

Joukkue on siirtynyt treenikentille ja tulevana lauantaina 26.5 päästänkin nauttimaan maisemista, kun Kettusten bussi kurvaa kohti Tuusulaa kello 15.00 alkavaan otteluun. 

Kuvaus: Jani Tykkyläinen https://www.instagram.com/jtykkylainen.photography/?hl=fi

Share Button