GBK vs Edustus

28.4.2018 Edustuksen taival Naisten Ykkösessä sai jatkoa, kun Kettusten bussi kurvasi Kokkolaan. Vastakkain ottelussa viime kauden jälkeen liigasta tipahtanut GBK ja sarjaan noussut, tällä kertaa sinisissä asuissa pelaava vierasjoukkue Hertta.

Ottelu saikin sitten uskomattoman räväkän lähdön, eikä valitettavasti Herttalaisten kannalta kovin mukavalla tavalla. Pelikellossa rullasi vasta reilut 4 minuuttia, kun kotijoukkueen #10 Andrea Ström oli iskenyt jo toistamiseen ja siirtänyt taululle lukemat 2-0. Shokin jälkeen Hertankin ote hieman virkosi ja ensimmäisenä Kian mainion esityön jälkeen lähietäisyydeltä pääsi kokeilemaan oikealta taustanousuaan tehnyt Tellu. Seuraavat vajaat 20 minuuttia mentiin kuitenkin tasaisissa merkeissä ja lopulta loistavalla pelipäällä ollut Voutilainen niittasikin pallon reppuun itse, 16-rajoilta lähteneellä laukauksellaan, kellon näyttäessä aikaa 23 minuuttia. Päästä päähän aaltoillut ottelu oli varmasti katsojaystävällinen ja ystävällisyyttä lisäsi 34 minuutin kohdalla Kian kaukolaukaus, joka tasasi lukemat 2-2 tilanteeseen. Vierailijoille 2-2 olisi taukotilanteeksi maistunut oikein hyvin, mutta kotijoukkueen #7 Rebecka Holmbäck oli eri mieltä, siirtäen joukkueensa takaisin johtoasemaan 3-2, ajassa 37.min. Kyseisissä lukemissa joukkueet siirtyivät myös tauon viettoon.

Kopista napattiin uutta virtaa ja reilun 50 minuutin kohdilla vaihdettiin penkiltäkin vielä tuoreita jalkoja keskialueelle Venlan myötä, mutta näistäkään koivista ei huikean vaarallisella pelipäällä ollut Ström heilahtanut. Jalka sen sijaan heilahti ja tuo jalka veikin kotijoukkueen 4-2 johtoon, kun peliä oli pelattuna 55 minuuttia. 72 minuutin kohdalla vielä lunta tupaan urakalla ja tilanteeksi jo 5-2, kun Holmbäck onnistui toistamiseen.

Vierailijoiden asenteessa ei ollut korjattavaa, mutta valitettavasti kovin paahtaminen aloitettiin turhan myöhään. Ja toisaalta koko ottelua kuvasivat jälleen useat hukatut tilanteet hyökkäyspäässä, sekä luvattoman helpot virheet omassa päädyssä. 77 minuutilla Aksana ja Lyydia onnistuivat vääntämään pallon omalle joukkueelleen oikealla, keskirajan tuntumassa. Tuosta starttasi mainio hyökkäys, jossa 6 pelaajaa olivat osallisena ennen kuin Voutilainen nosti pelin saldonsa jo kolmeen maaliin. Tilanteen ollessa 5-3 ei vierasjoukkueella ollut havaittavissa hiipumisen merkkejä. Valitettavasti useat tuhlatut paikat ja kello eivät olleet Joensuulaisten puolella ja toisaalta kotijoukkueen alituiseen vaaralliset hyökkääjät pitivät joukkuetta varpaillaan. Lopulta Kokkolassakin pilli vislasi ja pisteet jätettiin niille, jotka sitä ensimmäisestä minuutista lähtien enemmän halusivat. GBK:n pelaajista paistoi tietynlainen rutiininomaisuus, eikä pallo polttanut ottelun alkuhetkilläkään jaloissa, toisin kuin Herttalaisilla.

Ottelussa parhaista pelaajista ei ollut epäselvyyttä: Kotijoukkueesta palkinnon mukanaan vei hattutempun arvoisesti suoriutunut #10 Andrea Ström ja Herttalaisista myös hattutempullaan vierailijoille valonpilkahduksia esitellyt #31 Kia Voutilainen.

 

Kokoonpano: Iiris Nyyssönen(MV), Mirja Holopainen, Aksana Lehtonen, Jenni Kuosmanen(C), Tellu Korhonen, Henni Rinkinen, Roosa Puustinen, Ronja Uimi(54min. Venla Penttilä), Aino Kaltiainen, Ella Vähäniitty(64min. Lyydia Pennanen), Kia Voutilainen. Vaihdossa: Minja Pietarinen(MV)

Joukkueen asenne, taisteluilme, usko ja halu ovat kohdallaan. Muunmuassa näitä asioita päästään testaamaan jälleen tulevana lauantaina, kun kolmella voitolla kautensa aloittanut IK Myran saapuu Mehtimäelle 5.5 kello 14.00 alkavaan otteluun. Hertta on valmis palaamaan pisteiden makuun ja kuten GBK otteluennakossaan kirjoitti:” Hertta ei anna mitään ilmaiseksi”. Paikan päältä löydät kaiken, mitä ihminen viikonlopun parhaimpaan päivään voi tarvita.

Liput 3/5 euroa. Kausikortilla sisään ja Hertan sekä Jipon juniorit seuravaatteissa ilmaiseksi.

TERVETULOA!

 

Share Button