KTP/yj vs B-tytöt

10.9.2017 B-tytöt reissasivat Arto Tolsa areenalle, Kotkaan. B-tyttöjenkin pelit ovat nyt jo yhdellä kädellä laskettavissa ja kyseinen koitos olikin joukkueen seitsemäs eli viidenneksi viimeinen, kummin sen nyt sitten kukin haluaakin ajatella.

Peli alkoi viininpunaisilta huomattavasti laadukkaammin kuin edelliset kohtaamiset JyPkiä ja Valttia vastaan. Pallo liikkui ja mikäpäs siinä liikutellessa mainioissa olosuhteissa. Aivan alkuminuuteilla päästiin kulmalipullekin, mutta Mintun laittama pallo leijaili viivan väärälle puolen. KTP puolusti tiiviisti ja pyrki eteenpäin nopeasti, mutta nuokaan hyökkäykset eivät aivan vaarallisimmille sektoreille päätyneet ja Satu napsikin helpot pois. Vaikka viininpunaiset pitivät ajoittain mallikkaastikin palloa niin edes laukomaan ei ensimmäisellä puolikkaalla päästy, ainakaan niin, että noista minkäänlaista uhkaa olisi KTP-vahdille ollut. Tauolle siirryttiin tulostaulun näyttäessä pyöreitä.

Toinen puoliaika alkoikin sitten räväkästi. Keskialueella tapahtuneen menetyksen jälkeen vierasjoukkue päätyi vastaanottamaan kulmapotkua. 43 minuuttia kellossa ja kotijoukkue siirtyi puskun myötä 1-0 johtoasemaan. Tappioasemassa on niin tympivää olla, että Venla päätti muuttaa lukemia vain 3 minuuttia takaiskun jälkeen. Vaihdosta kentälle kirmannut Penttilä toi Hennin ja Kian esityöstä vierasjoukkueen näyttävän laukauksen myötä tasoihin. Myös toinen puolikas säilyi tasaisena, eikä viininpunaisilla ollut hätää ellei sitä hätää itse järjestelty. 58 minuutin kohdalla äärimmäisen löysästi puolustettu tilanne oikealla päätyi sitten kotijoukkueen näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi näyttävään laukaukseen ja näin viininpunaiset 2-1 tappioasemaan. Vajaat parikymmentä eteenpäin ja taas lunta tupaan. Joukkueen oma sivurajaheitto keskialueen tuntumassa, löysäily ja kommunikaation puutteet veivät sitten kotijoukkueen 3-1 johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 4 minuuttia. Hetken nyyhkyttelyn jälkeen valmennus ja huoltokin nostivat päät takaisin kentän suuntaan ja kavennusmaalia lähdettiin hakemaan vimmatusti. Henni nosti linjan taakse ja oikealle siirtynyt Tellu pyyhälsi. Kun tuohon yhtälöön lisätään vielä boxiin kirmannut Kia, niin tilanteesta saadaan aikaiseksi 3-2 kavennusmaali pelikellon näyttäessä aikaa 80+2. Minuutti tuosta eteenpäin ja viininpunaisten epämääräinen hyökkäysyritys päätyy maalipotkuksi. Kotijoukkueen maalipotkussa kesti niinkin pitkään, että tuomari pääsi heiluttelemaan keltaista korttia. Näin lisäaika luonnollisesti jatkui, eikä tuo ainakaan Herttalaisia haitannut. Tilanne tuosta eteenpäin eteni suurinpiirtein seuraavalla tavalla; Bettina ensimmäisenä päineen välissä vasemmalle suuntautuneessa maalipotkussa. Kotkalaisen vartalon kautta pallo sivurajan yli, Lauran sivurajaheitto, jonka vihervalkoiset purkivat uudemman kerran sivurajan yli. Rakennuksen alle vierineen pallon perään kirmasi Bettina ja jälleen Laura heittämään sivurajaheittoa. Lopulta Laura oli myös pelaaja, joka ensimmäisenä sai nostettua pallon maalia kohden. Kian taistelessa boxissa kahta puolustajaa vastaan, Henni sai lopulta tökättyä palloa kaaren tuntumaan, josta lopulta Venla nosti pallon vitosen viivaa kohden, toivoen, että joku tuonne varmasti rynnii. Ja voi tytöt, kyllähän tuonne rynnittiin. Maalivahdin arvioidessa pallon lentorataa, kohteeksi valikoituukin Kia. Tuohon kasaan itsensä löysi vielä Tellu ja noiden kolmen kerätessä itseään kentän pinnasta, pallo jatkoi matkaansa Kaisulle, joka pääsi tälläämään elämänsä ensimmäisen maalin B1-sarjassa ja mitempä sitä muutenkaan kuin yläriman kautta pallo häkkiin ja juhlimaan! Vajaa minuutti maalista ja peli vihellettiin päättyneeksi. Katsomon lauseeseen ” eipä ollutkaan peli vielä ohi”, on hyvä päättää viikko ja lähteä hyvillä mielin pisteen kanssa kotimatkalle.

(Sunnuntaisen mediatiimin vastuuhenkilön hymyn kautta kohti seuraavaa rupeamaa)

 

Kokoonpano; Satu Pitkänen(MV), Laura Kallio, Tellu Korhonen, Aksana Lehtonen, Sanja Hirvonen(76min. Kaisu Hakkarainen), Minja Sistonen(66min. Anni Huotari), Minttu Kurki, Roosa Puustinen(40min. Venla Penttilä), Henni Rinkinen(C), Kia Voutilainen ja Bettina Peltoniemi. 

Joukkue on saalistanut seitsemästä pelatusta ottelustaan seitsemän pistettä. Keskikastin alapuolella marginaalit ovat pienet, joten joukkue taistelee edelleen pisteistä säilyäkseen sarjassa myös keväällä 2018. Alla olevasta linkistä pääset näkemään tämän hetkisen sarjatilanteen sekä tulevat ottelut;

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2017?&spljp17&T181

Seuraavaksi mitelläänkin kotikentällä! 17.9 kello 12.00 Fc Hertta- HJS. Paikalla palvelee kioski, jossa maksutapana käteinen. Tervetuloa! 

 

 

Share Button