Otteluraportit: Virkiä ja JyPK/2

Virkiä – FC Hertta: Hyvä comeback huonon alun jälkeen

Aika: Lauantai 23.7.2016 kello 15:00
Kenttä: Keskuskenttä, Lapua
Tulos: 4-3 (3-1)
Kokoonpano: Minja (46. Satu) – Ringa, Suvi, Jenni, Päivi (78. Roosa) – Kati (76. Aino), Henni, Tiia, Kiia – Kia (46. Piitu), Ella (46. Tellu)
Maalit: 3-1 Henni (30., Ringa), 3-2 Tellu (48., Tiia), 4-3 Tiia (88., Tellu)
Kortit: –
Yleisömäärä: 65
Virallinen ottelupöytäkirja: palloliitto.fi

Hävisimme ottelun Lapualla, sillä saimme otteluun aivan karmaisevan alun. Yksityiskohtiin menemättä voimme todeta, että teimme juuri niin, kuin vastustaja halusikin meidän tekevän. Virkiä puolestaan aloitti ottelun erittäin vahvalla ja korkealla prässillä, joten oli vain ajan kysymys milloin he uuvuttaisivat itsensä pois pelistä.

Se tapahtui 25 minuutin jälkeen. Valitettavasti siihen mennessä he olivat jo 3-0 johdossa. Kuvitellaan ettei tätä osaa pelistä tapahtunut ;) Lopulta aloimme pelata jalkapalloa. Ella Vähäniitty pääsi ensimmäiseen maalipaikkaan minuutilla 28 mutta hänen laukauksensa meni vasemmalta ohi. Minuuttia myöhemmin toinen laukaus vilahti oikean tolpan ohi ja minuutti tästä Ringa Remes – jolla oli tänään comeback peli – lähetti Henni Rinkisen eteenpäin. Tarkalla laukauksella ja kauden ensimmäisellä maalillaan Henni kavensi tilanteen 3-1 (30).

Peli eteni päästä päähän ennen puoliaikavihellystä. Suunnittelin kuumeisesti taktiikkaamme seuraavalle puolikkaalle, joten minulla ei ole muistiinpanoja puoliajan lopusta ollenkaan mutta varmasti kaikkea jännää tapahtui, ilotulitusta ja sen sellaista ;)

Toiselle puolikkaalle vaihdoimme kokoonpanoa, pelisysteemiä ja taktiikkaa. Emme kerro tässä kuinka, mutta muutos oli menestyksekäs. Virkiä oli jo tehnyt tehtävänsä pelin eteen, sillä niin kovaa prässiä ei voi pitää yllä muutamaa minuuttia kauempaa. Minuutilla 48 vaihdosta tuoreilla jaloilla peliin tullut Tellu Korhonen pääsi myös tekemään ensimmäisen maalin edustusjoukkueelle kulman jälkitilanteesta.

Peliä pelattiin nyt oikeastaan yhtä maalia kohti mutta valitettavasti matkasta puuttui hieman onnea ja tarkkuutta, joten maaleja ei päässyt syntymään. Paras paikka tasoitukselle oli Kati Kauppisella ajassa 63, kun hän sai Kiia Laineen laittaman läpisyötön. Valitettavasti  Virkiän maalivahti reagoi laukaukseen hienosti ja maalia ei tullut. Myös Hennillä ja Kiialla oli maalipaikkoja mutta lukemat taululla eivät muuttuneet.

Juuri kun olimme aloittamassa suunnitelmamme kakkosvaihetta, Virkiä sai yllättäen 4-2 maalin. En edes osaa sanoa, mitä tapahtui. Yhtäkkiä pallo vain oli verkossa. Siirryimme siis suunnitelmamme kolmanteen vaiheeseen ja jatkoimme vahvaa painamista. Jos 3-0 tilanne ei saa meitä luopumaan pelistä, ei saa 4-2 tilannekkaan. Minuutilla 86 Aino Kaltiainen oli juoksemassa maalia kohti mutta vastustajan alin puolustaja kaatoi hänet maahan tahallaan muutamia senttejä ennen rankkarialueen rajaa. Tuomari antoi pelaajalle keltaisen kortin. En ymmärrä mitä Suomessa tapahtuu, tämä oli neljäs kerta tällä kaudella. FIFA:n säännöt ovat selkeät näissä tapauksissa:

Kentältäpoiston aiheuttavat rikkomukset
Pelaaja, vaihtopelaaja tai kentältä poisvaihdettu pelaaja on poistettava kentältä, jos hän syyllistyy johonkin seuraavista seitsemästä rikkomuksesta:
(…)
vie ilmeisen maalintekomahdollisuuden rikkomalla vapaa- tai rangaistuspotkun aiheuttaman rikkomuksen arvoisesti vastapelaajaa, joka on liikkumassa kohti rikkeen aiheuttaneen pelaajan
maalia.”

Todisteeksi voit katsoa tämän videon EM-kisoista 2016: Shane Duffy, Ranska vastaan Irlanti.

Kahta minuuttia myöhemmin Tiia Tarsa sai syötön Tellulta (luulisin) ja pisti pallon maalivahdin haarojen välistä maaliin (4-3, 88). Loppupeli olikin varsinainen trilleri. Koska Virkiä pelasi aikaa jo 3-2 tilanteesta lähtien, tuomari antoi kotijoukkueen kannattajien harmiksi 6 minuuttia lisäaikaa. Tämä aiheutti äänekkäitä kommentteja yleisöstä ja toi hienoa hienoa jalkapallostadiontunnelmaa – on aina hienoa, kun yleisö osallistuu peliin ja kannattaa joukkueitaan. Näiden kuuden lisäminuutin aikana pallo poukkoili jatkuvasti Virkiän rangaistusalueella. Kaksi kulmaa, kaksi isoa maalipaikkaa, useita hyökkäyksiä ja paljon kaaosta mutta sitten peli oli ohi ilman että Hertta sai tulosta yrityksilleen.

Joka tapauksessa 25 minuutin kaaoksen, huonon pelaamisen ja 3-0 lukemien jälkeen peliin mukaan ja lähes tasoihin tuleminen on hieno suoritus ja ansaitsee arvostusta. Pisteet saattavat jäädä Lapualle mutta henkinen voitto lähti pelaajien mukana Joensuuhun. Jotkut voivat ajatella toisin, mutta tämä onkin puolueellinen raportti.

Seuraava peli on viikon päästä, jolloin JyPK/2 tulee Mehtimäelle Hertan vieraaksi ja samalla alkaa kauden toinen kierros. Huonoja uutisia kuului myös, sillä Ringa loukkasi polvensa harjoituksissa kun hän oli juuri päässyt tekemään comebackin. Toivottavasti pian ehdittäisiin nähdä toinenkin comeback.

 

 

 

FC Hertta – JyPK/2: Onni kateissa maalin edustalla

Aika: Lauantai 30.7.2016 kello 13:00
Kenttä: Mehtimäki, Joensuu
Tulos: 1-1 (1-1)
Kokoonpano: Satu – Lyydia, Suvi, Jenni, Päivi – Kati (62. Mirja), Tellu, Aksana (72. Ella), Kiia (84. Aino) – Kia (46. Saara), Tiia. Ei pelannut: Minja, Elina, Laura.
Maalit: 1-0 Kia (12. syöt. Tiia)
Kortit: –
Yleisömäärä: 85
Virallinen ottelupöytäkirja: palloliitto.fi

Koska samana viikonloppuna kisailtiin eliittikisoja, ottelu JyPK/2 vastaan alkoi jo yhdeltä iltapäivällä. Ja millainen alku otteluun saatiinkaan: Päivi Ihalainen katkaisi ensimmäisen syötön vastustajalta, syötti itse ylöspäin Tiia Tarsalle, joka pääsi juoksemaan kohti maalia. Maalivahti torjui laukauksen mutta Kia Voutilainen laittoi irtopallon maaliin. Kaikki luulivat, että peli oli 1-0 vasta 28 pelatun sekunnin jälkeen! Kaikki paitsi linjatuomari. Paitsio.

Hertta jatkoi positiiviseen tahtiin ja dominoi peliä alussa. 12 minuutin jälkeen Jenni Kuosmanen katkaisi taas vastustajan syötön, jatkoi nopeasti eteenpäin Tiialle, joka jatkoi pallon Kialle. Vastustajalta karkuun juosten hän sijoitti pallon oikeaan kulmaan ja teki 1-0 maalin.

Peliä pelattiin lähes yhteen maaliin Hertan puolustuksen ja keskikentän viedessä kaikki vastustajan pallot itselleen. Mutta sitten, aivan yhtäkkiä, Leena Airaksinen pääsi yksin Hertan maalin eteen ja teki 1-1 maalin (23).

Tarvittiin muutama minuutti, että pääsimme takaisin peliin mukaan. Sitten Jennillä, Kiia Laineella ja Kialla oli hyvät paikat maalintekoon mutta maaleja ei saatu. Paras paikka oli Kialla minuutilla 31 mutta puolustaja ehti korjata pallon pois maalilinjalta.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet pelasivat hieman varmempaa ja riskittömämpää peliä. Kumpikaan joukkue ei halunnut tehdä toista maalia. Hertan puolustus seisoi nyt paremmin linjassaan, joten JyPK/2:n aiempi hyökkäyssuunnitelma ei enää toiminut. Tiia johti Hertan peliä ja näytti erinomaisia suorituksia hyökkääjänä.

Vierasjoukkueen maalia kohti saatiin muutamia hyökkäyksiä silloin tällöin, ilman tulosta. Saara Lempessalmi sai parhaan paikan 52. minuutilla mutta laukoi suoraan maalivahtia kohti. Tellu Korhosen pusku ajassa 54 meni hieman vasemmalta ohi. Tiian läpijuoksu ja maalipaikka estettiin vasta lähellä maalia (57).

60 minuutin jälkeen peli oli pattitilanteessa hetken, kunnes minuutilla 67 JyPK sai toisen puoliajan ainoan paikkansa: puolustaja potkaisi pallon omaa maalia kohti ja Jyväskylän hyökkääjä pääsi puskemaan 4 metriä maalin edestä yli tyhjän maalin. Onneksi näin, maalia ei tullut.

Viimeisen 15 minuutin ajan Hertta pelasi vahvaa peliä ja JyPK/2 puolusti rohkeasti. Pallo vaan ei enää halunnut mennä maaliin. Pelin viimeinen paikka oli Tellun laukaus vapaapotkun jälkeen ajassa 90+2. Heti tämän jälkeen peli oli ohi.

Maalipaikkojen perusteella voitto olisi ollut ansaittu lopputulos kotijoukkueelle mutta JyPK/2 pelasi fiksusti ja puolusti hyvin (etenkin heidän ex-herttalainen puolustajansa Iina Sundvall), joten hieman onnekkaastikin he ansaitsevat yhden pisteen tästä ottelusta.

Leena Airaksinen palkittiin vieraitten parhaana pelaajana, Tiia kotijoukkueen parhaana. ”Lumene” -pelaajana palkittiin Lyydia Pennanen. Seuraava peli vie edustuksen naiset toiselle puolelle Suomea, Vaasaan. Pääsemme tsekkaamaan FC Sport-j:n stadionin.

 

 


 

 

Virkiä – FC Hertta: Great comeback after a very bad start

Date: Saturday, 23.07.2016, 15:00
Stadium: Keskuskenttä, Lapua
Result: 4-3 (3-1)
Lineup: Minja (46. Satu) – Ringa, Suvi, Jenni, Päivi (78. Roosa) – Kati (76. Aino), Henni, Tiia, Kiia – Kia (46. Piitu), Ella (46. Tellu)
Goal: 3-1 Henni (30., Ringa), 3-2 Tellu (48., Tiia), 4-3 Tiia (88., Tellu)
Cards: –
Yleisömäärä: 65
Official ottelupöytäkirja: palloliitto.fi

We lost the game in Lapua due to a horrid start into the game. Without getting into detail, we can conclude that we did the opposite of we wanted to do. Virkiä on the other hand played a bizarre full-force attacking pressing and it was only a matter of time until they would outpower themselves out of the game.

That happened after 25 minutes. Unfortunately, by that time, they were already leading 3-0. Let’s pretend this part of the game didn’t happen. ;) Eventually we started playing football. Ella Vähäniitty had the first chance after 28 minutes, but her shot missed the left post. One minute later, a second chance missed the right post and one more minute later, Ringa Remes – in her comeback game – sent Henni Rinkinen down the line and with a precise shot, Henni scored her first goal for the edustusjoukkue, 3-1 (30.).

Until halftime, the game went back and forth. I was busy planning our tactics for the second half, so I have no notes for this part of the game. Big things happened, fireworks and such. ;)

For the second half, we changed our lineup, our system and our tactics. We won’t tell here, but it worked out. Virkiä was pretty much done with the game, because you cannot play such an aggressive pressing for longer than a couple of minutes. In minute 48, Tellu Korhonen, freshly substituted, scored her first goal for the edustusjoukkue as well after a corner.

Now it was a game towards one goal, unfortunately without luck and precision in front of Lapua’s goal. The best chance for the equaliser came for Kati Kauppinen in minute 63 after a through pass from Kiia Laine. Unfortunately, Virkiä’s keeper showed a brilliant reflex. Henni and Kiia had further chances to score a goal.

And just as we started phase 2 of our plan, Virkiä scored the 4-2 out of nowhere. I cannot even say how it happened. Suddenly the ball was in the net. We immediately switched to phase 3 and kept on pushing. If a 0-3 cannot put us down, a 2-4 cannot either. In minute 86, Aino Kaltiainen was sent towards the goal and was fouled on purpose centimeters before the penalty area from the last defender. The referee gave a yellow card. I don’t understand what is happening in Finland. Fourth time this season. The FIFA rules are clear about this:

”Sending-off offences
A player, substitute or substituted player is sent off if he commits any of the following seven offences:
(…)
denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player’s goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick”

For proof, have a look at this clip from the European Championship 2016, Shane Duffy, France vs. Ireland.

Two minutes later, Tiia Tarsa tunneled the keeper after a great pass from – I think – Tellu (4-3, 88.). What followed afterwards was a real thriller. Due to Virkiä playing on time ever since the 3-2, the referee gave six extra minutes, much to the displeasure of the home fans, raising their concerns loudly, thus causing some nice football stadium atmosphere for a bit. I like it if the spectators get involved in the games and become fans, no matter which team they support. During these six minutes, the ball was constantly in or around Virkiä’s penalty area. Two corners, two huge chances, several attacks, a lot of chaos and then the game was over without a happy end for Hertta.

Nonetheless, coming back from the grave after 25 minutes of not being in the game at all, 0-3, later 2-4 out of nowhere and still with the possibility to get a draw or even win this game deserves respect. The points might stay in Lapua, but the mental winner drove back to Joensuu. They might think otherwise, but this is a biased report anyway.

Next weekend, we welcome JyPK/2 to Mehtimäki for the start of the second round of the season. On a bad news, Ringa injured her knee during training and after just having partied her comeback, she is already out again. We hope that she can party her second comeback soon.

 

 

 

FC Hertta – JyPK/2: No luck in front of the goal

Date: Saturday, 30.07.2016, 13:00
Stadium: Mehtimäki, Joensuu
Result: 1-1 (1-1)
Lineup: Satu – Lyydia, Suvi, Jenni, Päivi – Kati (62. Mirja), Tellu, Aksana (72. Ella), Kiia (84. Aino) – Kia (46. Saara), Tiia. Not played: Minja, Elina, Laura.
Goals: 1-0 Kia (12., assist: Tiia)
Cards: –
Yleisömäärä: 85

Official ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&500861&N2

Because of the eliitikissat, the game against JyPk/2 already started at 13:00. And what a start it was: Päivi Ihalainen intercepted the first pass from the opponent, passed forward to Tiia Tarsa who ran towards the goal. Her shot was saved by the keeper, but Kia Voutilainen put the rebound into the net. Everyone thought that was the 1-0 after only 28 seconds. Everyone except the linesman. Offside.

Hertta continued in a positive way and dominated the game at the beginning. After 12 minutes, Jenni Kuosmanen intercepted another pass from the opponent, quickly forwarded the ball to Tiia who directly continued it to Kia. Running away from her opponent, she put the ball to the right corner and scored the 1-0.

The game continued towards one direction with Hertta’s defense and midfield catching all opponent’s balls. But then, out of nowhere, Leena Airaksinen was all alone in front of our goal and scored the 1-1 (23.).

It took us a couple of minutes to find our game again, then Jenni, Kiia Laine and Kia had good scoring opportunities. The best chance occurred for Kia in minute 31, but a defender kicked the ball off the goalline.

In the second half, both teams played a bit more securely. No one wanted to get the second goal. Hertta’s defense stood better now, so that JyPK/2’s previous attacking plan didn’t work out anymore. Hertta’s game was led by Tiia who showed an excellent performance as a striker today.

A couple of attacks were run towards the away team’s goal with more or less clear chances arising. Saara Lempessalmi had the best opportunity after 52 minutes, but shot the ball at the keeper. Tellu Korhonen’s headball missed the left post (54.). Tiia’s solo was blocked shortly before the goal (57.).

After 60 minutes, the game became a stalemate for a while. In minute 67, JyPK/2’s only chance in the second half happened: A defender hit the ball falsely towards our own goal and Jyväskylä’s striker put her headball from 4 meters above the empty goal. That was very lucky for us.

The last 15 minutes saw Hertta playing powerplay and JyPK/2 defending bravely. The ball did not want to cross their goalline any more. The last chance was a shot from Tellu after a freekick in minute 90+2. Right after that, the game was over.

Judging by the amount of chances, a victory would have been deserved. But JyPK/2 played smart and defended well (especially former Hertta-wingback Iina Sundvall), therefore, with the right amount of luck, they also deserved to take one point back home.

Leena Airaksinen got the award for best guest team player, Tiia for best home team player. The “Lumene”-bonus award went to Lyydia Pennanen. Our next game will be once across the country again when we visit Vaasa for the second time this season. Now we check out FC Sport-j’s stadium.

Share Button