Seura

Syksyllä 2008 perustettu Jalkapalloseura FC Hertta (ry.) on Joensuun alueella toimiva jalkapalloon erikoistunut seura. Tarjoamme sekä tytöille että naisille mahdollisuuden pelata jalkapalloa kilpaillen, harrastaen ja kuntoillen.

FC Hertta toimii yhteistyössä alueella olemassa olevien jalkapalloseurojen kanssa, erityisesti tarkoituksena luoda alueen pelaajista toimivat joukkueet T8-tytöistä alkaen. Joensuussa seura tekee valmennustyötä niin harraste- kuin kilpapelaajille sekä pyrkii tarjoamaan mahdollisuuden myös nuorille ja aikuisille pitää kuntoa yllä lajin parissa.

 

FC Hertta vuonna 2020

  • 7 juniorijoukkuetta
  • Naisten Ykkösessä pelaava edustusjoukkue
  • 250 harrastajaa
  • 50 taustahenkilöä

 

Kehittyvä laatuseura

FC Hertta pyrkii  jalkapallon näkyvyyden ja aseman parantamiseen sekä harrastajamäärien lisäämiseen. Toimintaa kehitetään hyvässä yhteistyössä alueen muiden seurojen kanssa, niin Joensuun seudulla kuin myös koko itäisellä alueella.

FC Hertta toimii myös yhteistyössä koulujen ja oppilaitosten suuntaan ja on osana Joensuun Urheiluakatemian toimintaa.

Fc Hertan arvot:

  • Yhteisöllisyys :kuulumme samaan joukkoon ja toimimme avoimesti ja vastuullisesti ”tytöt edellä”.
  • Iloisuus: Herttalaiset tunnistetaan kaupungissa positiivisesta asenteesta ja yhteistyökyvystä.
  • Oikeudenmukaisuus: Jokainen pelaaja ja toimija on meille yhtä arvokas.
  • Halu kehittyä: Niin valmennuksen kuin seuratyön kehittäminen on tavoitteellista ja jatkuvaa, sen seurauksena syntyy laadukasta toimintaa ja menestystä myös tuloksellisesti

Strategia

Strategia 2020-2025

Säännöt

Säännöt

Käyntiosoite Seuratoimistoon:

Rantakylän Liikuntahalli

Pataluodonkatu 11

80160 JOENSUU

info@fchertta.fi

Seuran tiedoitteet:
https://fchertta.myclub.fi/notifications

 

Historia

Jalkapalloseura FC Hertta ry. on perustettu 25.8.2008.

Kaudella 2009 FC Hertan 3 joukkuetta pelasi piirisarjassa. Osallistuimme sarjoihin D13 (-96), E11 (-98) ja E9 (-00). Syksyllä 2009 FC Hertan pelaajalisenssien määrä ylitti 100.

Talvella 2010 FC Hertan joukkueista naiset ja Dn-98 tytöt osallistuivat piirin futsal-sarjaan. Naisten joukkue voitti seuran ensimmäiset futsal mitalit saaden hopeaa. Dn98-tyttöjen sijoitus oli viides. FC Hertan naiset osallistuivat myös futsalin SM-turnaukseen. Tuloksena 4. sija.

Kesällä 2010 FC Hertan 5 joukkuetta pelasi piirisarjassa. Osallistuimme sarjoihin Naisten Kolmonen, B-tyttöjen Kakkonen, Cn14 normaalikenttä. Dn98 lyhennetty kenttä, ja E00-tytöt. B-tytöt voittivat alueellisen kakkosen hopeaa ja Naisten Kolmosessa FC Hertta sijoittui viidenneksi. Syksyllä 2010 FC Hertan pelaajalisenssien määrä ylitti 150.

Talvella 2011 FC Hertan edustusjoukkue voitti futsalin piirinmestaruuden ja joukkue osallistui myös futsalin SM-turnaukseen. C-tyttöjen sarjassa joukkueet sijoittuivat piirin futsalissa sijoille 4 ja 5.

Kesäkaudella 2011 FC Hertan naisten edustusjoukkue pelasi Naisten Kolmosta. Sijoitus sarjassa kolmas.
C-tytöt osallistuivat piirin normaali- ja pienkenttä sarjoihin. Pienkenttäsarjassa FC Hertan musta joukkue voitti piirinmestaruuden, enimmäkseen nuoremmista pelaajista koostuneen punaisen joukkueen sijoitus oli  neljäs.
Nuorempien tyttöjen piirisarjoihin E00, E01 ja F02  FC Hertta osallistui 2-3:lla joukkueella sarjaansa.

Kesäkuussa järjestetyssä 5-10 vuotiaille suunnatussa FC Hertan jalkapallokoulussa oli yli 80 jalkapallon pelaajaa.
Kesällä 2011 FC Hertan pelipassien määrä ylitti 200, joten seuran jäsenmäärä oli edelleen kasvussa.
Talvella 2011-2012 FC Hertan edustusjoukkue pelasi naisten Futsal-liigassa. Alkulohkossa Hertta päätyi maalierolla kolmanneksi. Näin joukkue jäi niukasti ulos 8:n joukkueen finaalisarjasta.

Kaudella 2012 FC Hertan edustusjoukkue pelasi alueellista kolmosta, kauden aikana joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua ja jatkoi voittolinjalla Naisten Kakkosen nousukarsintaotteluissakin. Näin FC Hertta nousi Naisten Kakkoseen kaudelle 2013. B-tyttöjen joukkue pelasi B-tyttöjen ykköstä. Nuoren joukkueen taidot eivät aivan riittäneet uusimaan sarjapaikaa. Muihin juniorisarjoihin ( Cn, Dn, E, En, F ) Hertta osallistui yhdellä tai kahdella joukkueella.

Kauden 2012 aikana toteutui seuran perusajatus, että Joensuun jalkapalloseurojen kaikki tyttöpelaajat siirtyisivät FC Hertan väreihin. Vuoden 2012 lopussa FC Hertan pelipassillisten pelaajien määrä oli yli 290.

Kaudella 2016 Fc Hertan edustusjoukkue pelasi Naisten kakkosta, sijoittuen viidenneksi. B-tyttöjen joukkue pelasi alueellista kakkosta, sekä iso-osa joukkueesta kirjoitti myös sopimuksen edustusjoukkueeseen kaudelle 2016. Juniorijoukkueista; 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003,2002 ja 2001-syntyneet pelasivat piirisarjaa. Piirisarjan lisäksi osa 01-joukkueen pelaajista pelasi yhteisjoukkueella Klubi-36:n kanssa Puolen Suomen Liigaa. 02-joukkue pelasi piirisarjan lisäksi Puolen Suomen Liigaa 02-pohjaisella joukkueella, jossa pelasi lisäksi muutamia 03-pelaajia. Kauden aikana seura oli myös hienosti edustettuna Piirin taitokilpailuissa, sekä 06-ikäisissä myös valtakunnallisissa taitokilpailuissa, joissa Neelia Pitko nappasikin huikean suorituksen päätteeksi SM-pronssia! 00-syntyneiden aluejoukkueen päätöstapahtumaan tiensä raivasi Kia Voutilainen, Aksana Lehtonen sekä Henni Rinkinen, joista jälkimmäinen pelasi itsensä aina All Stars-otteluun asti! 01-ikäisten piirijoukkueCupiin tiensä Hertasta taistelivat Roosa Puustinen ja Venla Penttilä. 02-ikäisten piirijoukkueCupiin puolestaan valittiin Iiris Nyyssönen, Sanja Hirvonen, Hanna Hilonen sekä 03-ikäinen Aada Kokko. Myös valmennusta saatiin edustamaan piirijoukkueen tapahtumiin, kun Elina Utriainen valittiin toiseksi valmentajaksi 02-ikäisten joukkueeseen. Kaudella 2016 seurassa järjestettiin toimintaa seuraaville ikäluokille; Naiset edustus, kuntofutis, B-tytöt(98-00),01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, Herttaset 2009-2012(ympäri vuoden)sekä Hertta-Liiga, joka tarjosi harjoittelumahdollisuuden kesän ajalle niille, jotka eivät vielä ole tietään ikäkausijoukkueisiin löytänyt.

Kaudella 2017 Fc Hertan edustusjoukkue pelasi Naisten kakkosta, sijoittuen lopulta oman C-lohkonsa ykkös paikalle. Näin joukkue lunasti myös paikkansa Naisten Ykkösen kaksiosaiseen karsintaan, jossa vastaan asteli NJS, Nurmijärveltä. Hertta oli lopulta parempi otteluvoitoin 2-0 ja eteni näin ollen kaudelle 2018 Naisten Ykköseen, ensimmäistä kertaa seuran historiassa! Joukkue pelasi myös kolme ottelua Suomen Cupia, josta lopulta irtosi pikkufinaalin voitto ja mitalit kaulaan. Seuran B-juniorit pelasivat valtakunnallista B1-sarjaa ja lunastivat paikkansa myös kaudelle 2018, tehden myös seurahistoriaa ollessaan seuran ensimmäinen B-joukkue, joka tuohon on kyennyt! Seura oli aktiivisesti edustettuna 02 ja 03-ikäisten Helmaripäivillä läpi vuoden. 02-syntynyt Iiris Nyyssönen sai myös kutsun Helmariturnauksen päätöstapahtumaan Eerikkilään. 02-ikäiset siirtyivät aluejoukkue-statuksen alle ja noihin tapahtumiin kutsuttiin seurasta Iiris Nyyssönen, Minttu Kurki ja Sanja Hirvonen. Taitokilpailut vetivät puoleensa monen ikäisiä pelureita ja tuolla nähtiinkin hienoja onnistumisia 08, 07, 06, 05, 03 ja 02-ikäluokissa. Joulukuussa Oulussa järjestettiin valtakunnalliset taitokilpailut, joihin seurasta osallistui Hanna Hilonen(02) ja Aada Kokko(03). Kaudella 2017 seurassa järjestettiin toimintaa seuraaville ikäluokille; Naiset edustus, kuntofutis, B-tytöt(99-02), 03, 05, 06, 07, 08, 09, 10, Herttaset(2010-2012, ympäri vuoden), sekä Hertta-Liiga, joka tarjosi harjoittelumahdollisuuden kesän ajalle niille, jotka eivät vielä ole tietään ikäkausijoukkueisiin löytänyt. Hertta-Liiga teki myös ennätyksen osallistujamäärässä, kun huikeat 150 osallistujaa kirmasi Joensuun lähialueen kentillä!

Kaudella 2018 Fc Hertta vietti 10-vuotisjuhlakautta.  Edustusjoukkue säilytti paikkansa Naisten Ykkösessä, B-joukkue pelasi niin ikään B1-sarjaa, molemmat Elina Utriaisen valmennuksessa. Juniorijoukkueissa pelattiin suunnitelmien mukaisesti Puolen Suomen liigaa sekä piirisarjoja. Ensimmäisen kymmenen toimintavuoden aikana FC Hertta vakiinnutti paikkansa  seudun  merkittävänä jalkapalloseurana! Kiitos tästä kuuluu mahtavien tyttöjen ja naisten lisäksi kaikille taustahenkilöille ja valmentajille, jotka ovat jaksaneet uurastaa kehittyvän seuran eteen ja tehneet mittaamattoman arvokasta lapsi- ja nuorisotyötä!